Gyakori kérdések

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mi ez a felszolgáló képzés?

Ha nem tudod merre indulj el, mi segítünk!

Ha nem tudod merre indulj el, mi segítünk!

Ha még soha nem dolgoztál felszolgálóként, keveset beszélsz angolul, vagy esetleg szakmai angolból van hová fejlődnöd, de szívesen dolgoznál óceánjáró hajón vagy Nyugat-európai országokban vendéglátásban, Nálunk a helyed! Profi tanárok segítségével néhány hét alatt felkészítünk nyelvileg és szakmailag, hogy aztán rögtön belevághass a külföldi munkavállalásba. A képzés elvégzése után biztos munkaajánlataink közül válogathatsz.

Kiváló belépési lehetőség ez a vendéglátás világába, ha nincs tapasztalatod, de nem a krumplipucolástól szeretnéd kezdeni . 🙂

Milyen papírt kapok ha levizsgázok?

Akadémiánk felnőttképzést biztosít (tehát 18 éven felül jelentkezhetsz), nem OKJ rendszerű képzés, és szakmát sem ad 4 hét alatt. Cserébe rövid idő alatt sajátíthatsz el olyan szakmai és nyelvi ismereteket, melyeket azonnal kamatoztathatsz – akár már a képzés ideje alatt munkába állhatsz gyakorlati helyünkön, de a képzés sikeres elvégzése után biztosan tudunk neked segíteni hajón, vagy külföldön elhelyezkedni. A vizsgázóknak a megszerzett ismereteket érdemjeggyel igazoló tanúsítványt állítunk ki, bizonyítvány formában.

Lehetséges ez? 

Természetesen. Tanáraink sok éves nemzetközi vendéglátós tapasztalata, az amerikai és nyugat-európai multinacionális cégek előírásain alapuló tananyag, az anyanyelvű angol nyelvtanár egyaránt garanciát jelent arra, hogy használható tudást és így magasabb keresetet biztosító állást szerezhess.

2015. októberi csapat

2015. októberi csapat

Szakmai oktatónk szintén sok éves hajós és külföldi tapasztalattal rendelkezik. Végzett diákjaink a világ különböző részein kamatoztatják a nálunk megszerzett tudást. Nekünk te vagy a fontos! Az a célunk, hogy felkészítsünk, megtanítsunk azokra az alapvető ismeretekre melyek megkönnyítik a munkába állást bárhol is vagy a világon. Talán a legfontosabb, akkor vagyunk boldogok, ha szakmailag felkészült jelentkezőinket sikerrel munkához juttatjuk.

Hol/hogyan tudok jelentkezni?

Itt a weboldalunkon rögtön a jobb oldalon található  jelentkezési lap kitöltésével tudsz jelentkezni, vagy a jelentkezés menüpontban. A jelentkezést követően 48 órán belül kapsz tőlünk egy e-mailt a további lépésekről.  A csoportok létszáma 8-10 főben van maximalizálva. Ezért azt ajánljuk jelentkezz minél gyorsabban nehogy lemaradj az aktuális tanfolyamról.  A jelentkezésedet az általad választott képzés teljes díjának 20%-os előlegével tudod véglegesíteni, így tudjuk biztosítani a helyed a választott kurzuson. Kérlek, csak akkor jelentkezz, ha betöltötted a 18. életéved.

Mennyi ideig tart a képzés?

A teljes tanfolyam 80 órás és négy hétvégét vesz igénybe. 40 óra intenzív angol tanfolyam (német jelenleg nincs), vendéglátós nyelvi képzés nyelvtanárral, 40 óra intenzív felkészítés az amerikai és a nyugat-európai közönség igényeire,  vendégtípusok kezelésére, etikettre, étel-, koktél-,  borismeret, egészségügyi, biztonsági előírások, terítés, rendelésfelvétel, és általában a nemzetközi munkavégzés csínjára-bínjára, elméletben és gyakorlatban. A vázlatos tananyagot itt találod, az első tanórán pedig nyomtatva megkapjátok a teljes anyagot, amelyet a négy hétvége során el fogsz sajátítani, és amelyből vizsgázol.

Egyes képzések egy-egy hétvégéje egybevághat munkaszüneti,- és ünnepnapokkal, ezek a hétvégék természetesen tanítási szünetek, és a következő hétvégén kerülnek pótlásra az órák. Ezekről előre értesítünk. A 2018-as képzések az itt látható időpontokban indulnak. A tanfolyamok kezdési időpontjának változtatási jogát fenn tartjuk.

 

Mennyibe kerül?

A 80 órás tanfolyam ára 79.000 forint, mely tartalmazza a nyelvi képzést és a vendéglátós elméleti és gyakorlati képzést. Ha csak az egyiket szeretnéd arra is van mód.

A 40 órás szakmai képzés külön 44.000 forintba kerül. Ajánlott, akkor is ha már dolgoztál kávézóban, bárban, étteremben. Az óceánjáró luxushajók és az amerikai/nemzetközi közönség igényének ismerete később ezerszeresen megtérül. Magasabb beosztást, gyorsabb előrelépést, több pénzt jelent már a kezdetektől.

A szakmailag orientált nyelvi képzés külön szintén 44.000 Ft. Azt mindenképp érdemes leszögezni, hogy ez nem egy nyelviskolai képzés, tehát teljesen nulláról négy hét alatt egyértelmű, hogy nem leszel C1-es szintű idegennyelv használó. Nem bátortalanítjuk el azokat, akik egyáltalán nem beszélnek angolul, csupán nekik több egyéni szorgalom, és önálló gyakorlás szükséges. Ha beszélsz angolul, akkor is érdemes elvégezni az angol modult is, hiszen ez a szakmailag orientált nyelvi képzés felkészít a hajós/nemzetközi környezetben történő munkavégzés hasznos fordulataira, kifejezéseire, és nem utolsó sorban az angol nyelvű felvételi interjúra.

Ez az összeg magába foglalja a vizsgadíjat, azért külön díjat nem számítunk fel! Sikertelen vizsga esetén az ismételt vizsgadíj 15.000 Ft.

Egyáltalán nincs vendéglátós tapasztalatom, ez problémát jelent?

Ha szeretnéd magadban élesben is kipróbálni, gyakorlati helyet tudunk biztosítani a képzés ideje alatt!

Ha szeretnéd magadban élesben is kipróbálni, gyakorlati helyet tudunk biztosítani a képzés ideje alatt!


Nem. Elég ha nyitott és szorgalmas vagy, szeretnél tanulni, új ismereteket elsajátítani. Vágysz a kihívásokra, szeretnéd bejárni a világot, mielőtt itthon megállapodsz. Nem utolsó sorban szeretnél annyi pénzt keresni, ami később is gondtalan egzisztenciát biztosít számodra. Az elméleti és a gyakorlótermi oktatáson kívül éles gyakorlati tapasztalatot is szerezhetsz egy budapesti Michelin-csillagos étteremben, szabadidőd függvényében, erről bővebb felvilágosítást az első szakmai órán kapsz az illetékestől.

Hogyan kapok munkát?

Amennyiben szeretnéd, hogy segítsünk az elhelyezkedésben, a tanfolyam sikeres befejezése után választhatsz hajós vagy szárazföldi  munkáink közül. Már a tanfolyam alatt tájékoztatunk titeket az aktuális lehetőségekről, de érdemes szemmel tartani a GMN Hungary (www.gmnhungary.hu) és a Pincér Akadémia facebook oldalát is. A képzés sikeres abszolválása után természetesen meg kell másznotok azt a bizonyos ranglétrát a szakmában, ez idő alatt még rengeteget fogtok tanulni, de egyúttal rengeteg pénzt is tudtok keresni már akár segédfelszolgálói pozícióban is.

 

Hogyan tudok fizetni? Van részletfizetési lehetőség?

Fizetni személyesn irodánkban, vagy banki átutalással tudsz.

A jelentkezésedet az általad választott képzés teljes díjának 20%-os előlegével tudod véglegesíteni, így tudjuk biztosítani a helyed a választott kurzuson. (Ez a teljes képzés esetében 16.000 Ft, csak angol, vagy csak szakmai képzés esetén 9.000 Ft) A fennmaradó összeget legkésőbb a tanfolyam első hétvégéjét megelőző csütörtökig esedékes befizetned. A jelentkezést követően két munkanapon belül megkapod az általános és fizetési tájékoztatónkat, melyben a további részleteket olvashatod.

Lehetőséged van 2 részletben is fizetni. Ilyenkor az előleg a tanfolyam díjának 50%-a, szintén a tanfolyam első hétvégéjét megelőző csütörtökig esedékes befizetned, a második 50%-os részletet pedig legkésőbb  a 3. és 4. hét között kell befizetned.

 

Reméljük sikerült választ találnod kérdéseidre, ne habozz jelentkezni, és találkozzunk a következő tanfolyamon!
Egyéb kérdés esetén bátran vedd fel velünk a kapcsolatot.

A Pincér Akadémia csapata

Hozzászólások lezárva.