Love what you do, do what you love!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szeresd amit csinálsz, csináld azt amit szeretsz! Elhivatottság, alázat, motiváció szükséges ahhoz, hogy eszerint a filozófia szerint tudj élni.

Mondjak egy példát  is rá?

Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar egyik megálmodója és tulajdonosa.

A 3 éve működő bár tökéletesen tükrözi azt a fajta maximalizmust, amelyet Zoli képvisel. Nem hivalkodó, nem feltünő viszont cserébe egészen elképesztő látványt nyújt az a minőség ami már az első pillantás után arconcsap. A bárban dolgozó srácok és lányok kifogástalanul dolgoznak. Zoli maximalizmusa rájuk is átragad. Nem is csoda, hogy a bárba bekerülni olyan nehéz, mint az Egyesült Államok elnökének székébe.

A Boutiq’Barban bartenderei gyakorlatilag a bár indulása óta ott dolgoznak. Szinte mindenki legalul kezdte, barback-ként. Minimum fél évet dolgoztak ebben a pozicióban, közben megtanulták azt a közel 400 koktélt és több  százfajta italt amivel a bár rendelkezik.

Zoliék hatalmas hangsúlyt fektetnek azonban arra is, hogy a náluk dolgozó bartenderek az italok, koktélok alapos ismeretén túl rendelkezzenek értékesítői tudással is. Egy igazán jó bartendernek nemcsak az italokról kell mindent tudnia, hanem azokat értékesíteni is tökéletesen kell.
Pillanatok alatt kell 1-1 vendéget kiismerniük, megszólítaniuk és kiszolgálni őket a lehető legszakszerűbb módon.- mesél nekünk Zoli a bárban.

Hihetetlen élvezet hallgatni, ahogy a szakmájáról beszél! Rengeteg buktatón és nehézségen vannak túl a bár nyitása óta, de Zoli mindig pozitív maradt, az italok iránti szerelme csillapíthatatlan. Az erdmények egyre inkább beérik Őt és ma már -a Sunday Times szerint- a világ 50 legjobb bárja közül ővé az egyik.
Szintén óriási eredmény, hogy 3 nála dolgozó srác a világ 120 legjobb bartenderje között van, SŐT Onufer Gábor pár hete megnyerte a világ egyik legszínvonalasabb versenyét, a BOLS AROUND THE WORLD-öt.

Több, mint 700 bartendert utasított maga mögé, ami egészen elképesztő eredmény!

Gábor odaül az asztalunkhoz, mi pedig lázasan kérdezzük a verseny részleteiről, mindent tudni szeretnénk. Gábor magabiztosan, nyugalommal kezd el beszélni az őt ért hatásokról és arról, hogyan jutott el ideáig.
Bár a bartender szakmával nem a Boutiq’Barban találkozott először, mégis az elmúlt 3 év, amit Zoli bárjában töltött hatalmas szerepet játszott ennek a díjnak a bezsebelésében.

Gábor gyorsan bele is kezd a sztorizgatásokba és megdöbbenve halljuk, hogy a szokványos versenyekkel szemben itt nem arról van szó, hogy elkészítesz 1 italt majd bemutatod és a zsűri dönt. A verseny 4 napig zajlott Gábort és a többi versenyzőt folyamatosan követték a zsűri tagjai mindenhová, különböző kihívásokat kellett kiállniuk. Például ételekhez kellett italt alkotni, frissen általuk vásárolt alapanyagokból kellett mixeket készíteni. A verseny feladatok mellett pedig naponta több előadáson, gyárlátogatáson is részt vettek.

Onufer Gábor szerint a legnehezebb része az egész versenynek azok a napi 2-3 órányi pihenések, amik a versenyzőknek jutottak.
Visszaigazolódik az a gondolat, amit Zoli korábban is mondott már nekünk: elhivatottság, kitartás kell ehhez a szakmához.

 

Hozzászólások lezárva.