A vendéglátás egy igazi “love brand”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

krisztina_serleg“Vendégül látni másokat, a gasztronómiai élményeken túl kedvességgel megajándékozni egy-egy vendéget, nagyszerű élmény. Nemcsak a vendégnek, a vendéglátónak is.
A “pincérkedés” egy nehéz ugyanakkor nagyon kreatív szakma, sokan máshogy gondolják Magyarországon- sajnos.
Tudtad, hogy az amerikai vendéglátás szerves része a vendéggel való kommunikáció? Nálunk itthon ez még nem része a pincér napi munkájának. Egy pincér az Egyesült Államokban az étel és italok kiszolgálása mellett, “társalkodó” partnerként is funkciónál. Sőt egyes éttermekben, bárokban a pincér feladata, hogy a vendégeket bártrükkökkel is szórakoztassák.”

Ennek a filozófiának a mintájára alakult itthon egy vendéglátóipari tudásközpont, mely a pincéreket célozza meg.
A Pincér Akadémia 2011 őszén alakult meg Horváth Tibor közreműködésével. Horváth Tibor több, mint 16 évet dolgozott óceánjáró hajókon. A Disney Cruise Line alapító tagaj között volt ahol 10 évet dolgozott. Pincérként később “training managerként” tevékenykedett ott. A vendéglátás a vérében van, a családjából többen is ebben a szakmában helyezkedtek el. Tiborról egy dolgot azonnal meg lehet állapítani: szerelmes a vendéglátásba és mint ilyen a legjobbat szeretné itthon is elérni “szerelmével”.

A Pincér Akadémia olyan fiataloknak segít, akik szeretnének világot látni, akik szeretnék megalapozni a jövőjüket mind anyagilag, mind élet tapasztalattal. Tibor is e céloktól vezérelve hozta létre ezt az innovatív tudásközpontot.

A 80 órás szakmai képzés nyelvi és szakmai felkészítést, gyakorlati tudást ad azoknak akik belevágnak életük nagy kalandjába! Az Akadémián már több tucat diák végzett , vannak akik azóta már Cipruson, Nagy-Britanniában, folyami-vagy óceánjáró luxushajón kaptak munkát általunk.

A Pincér Akadémia hosszútávú céljai közé tartozik, hogy a magyar vendéglátást új szintre emelje, megismertetve itthon az amerikai vendéglátás pozitív elemeit.

“Nemcsak a külföldre vágyó fiataloknak akarunk segíteni, hanem azoknak is akik itthon dolgoznak”- meséli Horváth Tibor.
“A pincérek azok, akik képviselik a vendéglátó helyeket. Ők azok akik, a vendégek élményét befolyásolni tudják az étel és a hely színvonalától függetlenül. Fontos, hogy meglegyen a megfelelő tudásuk. ”-fejti ki Tibor.

Hozzászólások lezárva.